Doğru Bilinen Yanlışlar (1)

İnşallah bu yazıda İslam hakkında doğru bilinen yanlışların bir kısmını inceleyeceğim. İnsanlar dini Kur'an yerine çevredeki insanlardan öğrendiği için hak ile batıl birbirine karışmış oluyor. Hak ile batılı birbirinden ayırmanın yolu Furkan olan kitaptan geçer. 

İddia: Kadınlar regl döneminde "ibadet" yapamazlar. 

Kur'an: Sana adet gören kadınlar hakkında sorarlar, de ki: “O bir rahatsızlıktır. Kadınlar temizleninceye kadar yaklaşmayın. Adetleri bitince Allah’ın emrettiği yerden onlara yaklaşın. Allah çok tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.” 

Kur'an'dan anladığımız gibi Allah sadece cinsel ilişkiyi yasaklıyor. Kadının "ibadet" yapmasını yasaklayan bir tane bile ayet yoktur. Regl döneminde kadının ibadet yapmasını yasaklayan kaynakların özü Yahudi geleneğine dayanır. 


İddia: Evli olup da zina eden kişi recm edilir. 

Kur'an: Zina eden ve zina eden erkeğe 100 celde vurun. Eğer Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dinini uygulama konusunda o ikisine şefkat duygunuz olmasın. Müminlerden bir grupta o ikisine verilen azaba şahit olsunlar. 

Kur'an zina cezasını 100 celde olduğunu belirtiyor. Tabi ki ehli sünnet inancına göre bu ayet bekar olan kişiler hakkında inmiş. Kur'an ise bu ayetin bekarlar hakkında indiğini söylemez. Hatta tam tersi ayetin devamını okursanız bu kişilerin evli olduğu ortaya çıkar. Yahudi kaynağı olan recmi Kur'an'a eklemek için "ayet" uydurmuşlar: Evli olan erkeği ve kadını zina yaptıkları zaman recm edin. Hatırladığım kadarıyla böyleydi. Ehli sünnet inancına göre bu "ayet" lafzı nesh edilmiş ancak hükmü bakiymiş. Sonuç olarak evli olanlar zina yaparlarsa onları recm etmek yoktur. 24:2 ayetine göre 100 celde vurulur. 


İddia: İçki içen birisi 40 gün namaz kılamaz. 

Kur'an: Ey iman edenler, sarhoş iken, ne dediğinizi anlayıncaya kadar, yolcu olanlar hariç cünüp iken yıkanmadan salata yaklaşmayın. Eğer hasta, yolculukta veya tuvaletten gelmiş iseniz, kadınlarla cinsel ilişki kurmuşsanız, bir de su bulamadıysanız toprağa güzelce yüzünüzü ve ellerinizi mesh ederek teyemmüm edin. Allah, çokça Affeden ve çokça Bağışlayandır.

Yukarıdaki ayet sadece sarhoş iken namaz kılınmaması gerektiğini söylüyor. 40 gün namaz kılmama inancı da hadis kitaplarına dayanır. 


İddia: Kadınlar evde oturması gerekir. Bununla ilgili ayet var. 

Bununla ile ilgili kullandıkları ayet şudur: 

33:33-Evlerinizde oturun. Cahiliye döneminde açıldığınız gibi açılmayın. Salatı kılın, zekatı verin. Allah'a ve elçisine itaat edin. Ev halkı, Allah sizden pisliği kaldırmak ve sizi tertemiz yapmak istiyor. 

Yukarıdaki ilk cümle yanlış çeviridir. Ayette "vakarne" diyor. "Vakararne" demiyor. Vakarne arapça dilinde vakarlı olmak/saygılı olmak anlamına gelir. Sanki ayette iki tane ra harfi varmış gibi ayeti vakararne şeklinde çevriliyor. Ayetin ilk cümlesi şu şekil olmalıdır: Evlerinizde vakarlı/saygılı olun. Kur'an tam tersi kadının seyahat etmesinden bahsediyor. (29:20-66:5...) 


İddia: Peygambere salavat getirmek zorundayız. 

İddia edilen ayet: 33:56-Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber'e salat ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salat edin, selam edin.

Bununla ile ilgili şu yazıma bakın: https://kuranyeter19.blogspot.com/2020/07/salavat-var-m.html


İnşallah ileri ki zamanlarda yazının devamı gelecektir. 






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZİNA

Nisa/Kadın Suresi 34.ayet (4:34)

Kur'an'da Kurban Kesmek Var Mıdır?