Ateistlerin 91 Argümanına Cevaplar (20-38)


20-)Kur’an’a göre inişin başlangıç günü kadir gecesi/kudret gecesi ve ay olarak Ramazan ayıdır.

21-22)85:21-22 ayetleri Kur’an’ın matematiksel olarak korunduğunu işaret etmektedir. Levhi Mahfuz 19 ile korunmuştur. 1974 yılında Allah’ın elçisi Reşad Halife tarafından bulunmuştur. Kur’an’a göre insan kendi kaderini kendisi belirliyor.(17:13) Kur’an’da Levhi Mahfuz olayı Kur’an’ın matematiksel olarak korunmasıdır.

23-)Allah hesap gününde adaletli olarak hüküm verecektir. İyilikler çok olanın günahları az olanın günahları da küçük günahlardır. Yoksa zorba/zalim bir insanın günahı az olmaz.

24-)Ayette geçen “furuc” kelimesi “çatlaklık/bozukluk” gibi anlamlara gelir. Ayette geçen “sema” kelimesi aynı zamanda “evren/uzay” anlamına gelir. Yani ayette “evreni süsledik ve onda bozukluk yoktur.” Kur’an’a göre Dünya düz değildir. Tam tersine yuvarlaktır.(39:5-55:33-79:30) Enbiya 30 “big bang” anlatmaktadır. Enbiya 32’de geçen “tavan” kelimesi Evren’in koruma altında olduğunu söylemektedir. Ayette geçen kelime olan “kuşitat” kelimesi aynı zamanda “silmek” anlamına da gelir ve ayette “evren/gök” silinmesinden bahsediyor.

25-) Arapça’daki “yevm” kelimesi aynı zamanda “çağ/evre” anlamına gelir. Bir de Kur’an’a göre zaman görecelidir. Yani bizim katımızdaki zaman ile Allah’ın yanındaki zaman farklıdır. Bununla ile ilgili ayetler mevcuttur. Allah “ol” demiş ve evren ani bir patlama olmuştur.

26-)Ayette “bu su” ifadesi yoktur. Ayette insanın yaratılışını anlatmaktadır. İnsanın nereden çıktığını söylemektedir. Yoksa “spermin omurga ve kaburga kemikler arasından çıktığını” söylememektedir. 86:5-6-7-8 ayetini okuyunca insandan bahsettiğini anlarsınız.

27-)Sünni uydurmalarınla “argüman” getirmeye çalışıyorsun. Muhammed’in tek mucizesi Kur’an.(29:50-51) Dünyanın sonunun alametlerinden olan ayın yarılması olayı, 1969 yılının Temmuz ayında Apollo 11 uzay aracının ay toprağını yarıp yeryüzüne getirmesiyle gerçekleşti. "İnşakka = yarılma" kelimesinin geçtiği 80:26; 50:44 ayetlerine bakarsanız bu yarılmanın illa ortadan ikiye bölünmek anlamına gelmediğini göreceksiniz. Hadis uzmanları, Muham­med peygamberin parmağıyla aya işaret etmesi sonucunda ayın ikiye bölündüğünü ve hatta yarısının Ali'nin bahçesine düştüğünü rivayet etmişlerdir. Ancak bu astronomik olayın neden dünyanın hiçbir yöresinde gözetlenmediği ve kaydedilmediği sorusuna ise inandırıcı cevaplar verememişlerdir.

28-)Aynen öyle Kur’an kolaylaştırılmış bir kitaptır neden tefsir-hadis-iniş sebebi denilen uydurma kitapları okuyorsunuz.

29-30)İblis, Adem ve eşine fısıldamıştır ve o yasaklı meyveden yemişlerdir. Allah onları sınav yaptığı için niçin engelesin? Allah sınav olarak İblise fısıldamasını izin vermiştir ve Adem ve Eşi sınavdan başarısız olmuşlardır ve bahçeden çıkarıldılar.



31-)Kur’an’a göre son peygamber Muhammed. Kur’an’a göre son elçi Muhammed değildir. Aynısı Yusuf’a demişlerdi. Yusuf’tan sonra elçi gelmeyecek diye birçok elçi gelmiştir. Elçi-Peygamber farklı şeydir.  Peygamber Tanrı’dan haber alır, yalnızca elçi olan ise mevcut mesajı iletir.

19:39  “Ben Tanrı’nın bir kuluyum. Bana kitap verdi ve beni peygamber kıldı” dedi.

5:99  Elçiye düşen, tebliğden başka bir şey değildir…

32-) Söylediğiniz   ayetler yanlış çevrilmişlerdir. Çünkü ayette geçen “su'banun” kelimesi “yılan” anlamına da gelir. Ayetleri “yılan” anlamını verdiğimiz zaman hiçbir sıkıntı olmaz. Arapça’da bir kelimede birçok anlamlar mevcuttur. Aynı zamanda Kur’an müteşabih(birçok anlamlı) bir kitaptır.(3:7) Eğer ayette kesin olarak “ejderha” olsaydı ayetin Arapça’sında “tinin” kelimesi geçseydi “ejderha” olması kesin olurdu.

33-)Maide 33’deki ifade “edilgen fiil”dir. Çünkü Maide 33’de geçen ifade hiçbir şekilde  emir cümlesi olan “elif” harfi yoktur. Firavun’un cezasından bahseden ayetlerde ise her zaman emir cümlesi(elif harfi) vardır. 7:124’de geçen “ukattıanne” kelimesinin anlamı “kesmek”dir ve emir cümlesi vardır. 7:124’de ifade olan “usallibennekum” kelimesi “asacağım” anlamına gelir ve “elif” harfi olduğu için emir cümlesidir. Maide 33’de ise böyle bir şey yoktur. Maide 33’de olan durumu söylemektedir ve edilgen fiil olmuş oluyor.

34-)Allah’ı kafanıza göre belirleyemezsiniz. İntikam duygusunun sadece insanlara özgü olduğunu nereden biliyorsunuz? Firavun zalim bir insan olup halkına zulmedince Allah’ta intikam alıyor bundan daha doğal ne olabilir?

35-)Allah sonsuz bilgisiyle kimin cennet veya cehenneme gideceğini bilir. İnsan zayıf yaratıldığı için Şeytan insanların çoğunu saptıracağı için normal olarak insanların çoğu cehennemlik olur. Kur’an’ın birçok ayetine de uyumludur. Allah insana özgür irade vererek istediği düşünceye inanmasını sağlamıştır. İnsanın kötü-iyilik yolunu seçmesi kendisine bağlıdır. Eğer yanlış yolu seçersen karşılığını alırsın.

36-)Allah elçiler göndererek insanlara gerçeği söylemiştir. Kur’an’a göre bütün topluma elçi gönderilmiştir. Allah insanlarla bir elçi veya o insana vahiy yaparak onunla iletişime geçer. 7:172 ayetine bakarsanız insanların Allah’ın Efendi olduğuna tanıklık etmişlerdir. Yani bütün insanlar Allah’ın Efendi olduğuna tanıklık etmiştir. Kur’an hem Arap kavmini uyarmak hem de bütün insanlığı uyarmak için gelmiştir.(68:1)

37-)Bütün her şeyi Allah yaratmıştır. İnsanlar, Allah’ın yarattığı beyni kullanarak gemiyi icat etmişlerdir.

38-)Başka toplumlara da elçi gelmediğini nereden biliyorsunuz? Bütün elçiler yalnız Allah’ın bir olduğunu ve dinlerini yalnız Allah’a özgülemek gerektiğini söylemektedir. Yazılı eser olmadığını nereden çıkardınız?  Kur’an son Elçi’nin Muhammed olduğunu söylemiyor ve insanlığa elçi olarak Reşad Halife gelmiştir ama diğer elçiler gibi yalanlandı. Allah, eğer o kabileleri haber etmediyse Allah onları sorumlu tutmaz çünkü Allah insanın taşıyamayacağı yükü yüklemez.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZİNA

Nisa/Kadın Suresi 34.ayet (4:34)

Kur'an'da Kurban Kesmek Var Mıdır?