Doğru Bilinen Yanlışlar (2)

 Bir önceki yazımda bir kısmını değinmiştim şimdi de inşallah 2. yazımda bunu devam ettirmek istiyorum. 


İddia: Müzik dinlemek haramdır. 

Cevap: Bu iddia hadislere dayanıyor, biliyoruz ki hadislerin %99,9'u mevzudur. Kur'an ise hiçbir ayetinde müzik dinlemeyi yasaklamıyor. Yapılan bilimsel araştırmalara göre de müzik dinlemek insana iyi geldiği düşüncesi hakimdir. Ayrıca müzik notalarında matematiksel bir yapı olduğu için müzik, Allah'ın ayetidir.


İddia: Ahirette Muhammed, Meryem ile evlenecek.

Cevap: Sünnilerin bir kısmı bile bu palavraya inanmaz. Tamamen oturma organlarından uydurulmuş bir hadis. 


İddia: Tefsir/Hadis okunmadan Kuran anlaşılmaz.

Cevap: Ku'ran kendisinin mübin(apaçık) mufassal(açıklanmış) munir(aydınlatıcı) kitap olduğunu söylüyor. 11:1 ayetinde Kur'an kendisinin Allah tarafından açıklandığını söylüyor.  

11:1-Elif, Lam, Ra hikmetli/hüküm dolu kitaptır. Sonra Bilge ve Haberdar olan Allah tarafından açıklanmıştır. 

Bende tefsir okurum, önceki nesiller x ayetini nasıl anlamış diye bakarım ancak onların yaptığı şerhleri kesin doğru kabul etmem. 


İddia: Sol elle yemek yemek haramdır.

Cevap: Kur'an hiçbir ayetinde sol elle yemek yemenin haram olduğunu söylemez. Şu helal bu haramdır demek Kur'an'a aykırı bir durumdur. 

16:116-Yalan üzere dillerinizi oynatarak şu helal, bu haramdır demeyin. Yoksa Allah'a iftira atmış olursunuz. Allah'a iftira atanlar kurtuluşa ermezler.


İddia: İmanın şartı 6'dır. 

Cevap: Kur'an çok açık şekilde İmanın şartının 5 olduğunu söyler. 

1-)Allah'a iman

2-)Ahirete iman

3-)Kitaplara iman

4-)Elçilere iman

5-)Meleklere iman

2.285, 2:4 vb ayetlere baktığınız zaman kendinizde görürsünüz. İslam'da kadere iman yoktur. Bununla ile ilgili bir tane bile ayet yoktur. Elbette ki cibril hadisine dayanarak söylüyorlar. 


İddia: İslam'ın şartı 5'tir.

Cevap: Bu iddia da hadislere dayanılır. Ne ilginçtir İslam'ın şartı dediklerinin içinde Kur'an okumak yok. Bu nasıl oluyor? Dinin esaslarını koyan kitabı okumak İslam'ın şartı olmuyor. 6346 ayet olan Kur'an diğer ayetleri ne olacak? Adam öldürmeyin, adaletli olun, yalan söylemeyin  vb şeyler İslam'ın şartı değil midir? İslam'ın şartı Kur'an'ın kendisidir. 






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZİNA

Nisa/Kadın Suresi 34.ayet (4:34)

Kur'an'da Kurban Kesmek Var Mıdır?